Om Singelmamman En blogg för dig som är ensamstående - och absolut enastående!

Singelmamman är en en positiv motreaktion till de problemfokuserande texter som skrivs om singelföräldraskap. Jag tror på att ju mera du upprepar något desto sannare blir det. Därför kan det inte finnas för mycket pepp skrivet om just det här ämnet. Vad jag tycker om begreppet singelmamma kan du läsa mera om här.

I förhållande till mina barn är jag alltid förälder – inte ensamförälder.

Mitt liv är fullt av glädjeämnen som vilken annan vuxens som helst som har lyckan att dela sitt liv med två små barn.

Klart att det är jobbig emellanåt, det vet alla föräldrar. Singelföräldraskap är föräldraskap i kvadrat. Då jag är trött är jag verkligen trött, men tiden jag spenderar med mina barn ger mig dubbelt så mycket för jag har möjlighet att komma dem extra nära.

Jag har glädjen att också pappan till mina barn är närvarande i vårt liv. Det kan du läsa mera om här.

Du hittar olika typer av texter i bloggen

Pepp! – Inlägg om singelföräldraskap, föräldraskap och singelskap
Intervju – Samtal med häftiga singelmammor
Gästbloggen – Hello from the other side
Om bloggen
Sponsorerat

Varför skriver jag?

Jag blev singel för ett drygt år sedan. Då jag började jag leta efter information på nätet om att vara ensamstående mamma, men drunknade i en mängd berättelser om skilsmässa och separation.

Kanske någon som varit med om denna livskris, känner igen tanken att det är som att sväva ovanför ett upprivet familjeporträtt som inte känns som ens eget. Det skulle inte hända vår familj. Det skulle inte hända mig.

Mitt i kaoset skulle jag gärna ha fått en kram, uppmuntran och stöd.

En gnutta humor skulle ha hjälpt mig genom dagen mycket bättre än en blick som tyckte synd om mig.

Därför skapade jag den här bloggen.

Det finns lika många berättelser om varför man är ensamförälder, som det finns föräldrar. Man kan också vara ensamförälder på många olika sätt och i väldigt olika grad. Den här bloggen utgår från mina personliga erfarenheter och upplevelser.

Min vilja är att också ge utrymme för andra röster. Främst för att våga stiga utanför min egen bubbla, för att det är hälsosamt att studsa mot andras tankar, men också för att försöka belysa ämnet från olika håll. Om du vill dela med dig av din berättelse, får du gärna vara i kontakt!

Det här är en blogg till alla föräldrar och alla som avslutat ett förhållande. Men främst av allt är det en blogg till dig, makalösa mamma, som är ensamstående och just därför absolut enastående.

Kom ihåg att du är fantastisk! Tack för att du läser min blogg. <3 

— Bloggaren till Singelmamman

Uppdaterat: 1.6.2018