Top moments från babyåret Och mitt första år som ensamförälder!

Första jobbveckan avklarad!

Bebin är ännu en månad hemma med sin pappa och mjuklandar i vardagen utan sin mamma. Sedan blir det dags för dagis.

Men alltså jag måste säga att det nog är jag som mjuklandar i vardagen utan min bebis och inte tvärtom. Försöker att inte ta det personligt att det verkar som att bebin inte alls har ledsamt efter mig – varken då jag går på jobb eller kommer hem. Inte under dagen heller. Själv lyssnar jag på nostalgiska låtar på arbetsvägen, tittar på bebifoton från mobilen och sitter jag på toan på jobbet och snyftar.

One moment in time …

Här kommer några top moments från det gångna året – babyåret och mitt första år som ensamförälder. (föreställ er svart-vita scener i slow-motion och någon långsam låt i bakgrunden, te.x. One moment in time):

 1. Kokar gröt i köket och ammar samtidigt. Det här trodde jag aldrig att jag skulle ha klara av. Att a) stå och amma och b) förbereda mat medan jag står och ammar. Otroligt. 
 2. Fuskåker på metron med tom vagn för att slippa betala biljett. Pinsamt, jag vet, men jag fick nån underlig känsla av makt när jag gjorde det här. Det har varit ganska svårt att storhandla utan bil eller två par händer som bär kassarna. När jag insåg att om jag har chansen att lämna barnen hemma med någon , då kan jag fylla hela vagnen med matkassar. Det var som om en helt ny värld med helt nya möjligheter öppnades för mig. Och då tyckte jag att jag tjänade en gratis biljett. 
 3. Övar upp talangen att få två barn att somna inom loppet av samma minut. Det jag fruktade mest då jag blev ensam med barnen var kvällsnattandet. Men då det lyckas har det varje gång lika magiskt! Bara – såg nån det här?! Var är konfettin?! Ge mig en pokal! 
 4. Bebin bajsar i badet. Säger sig självt.

Var och en kan förstå hur användbara de här sakerna kommer att vara i arbetslivet! Jag menar multitasking, kreativitet, stresstålighet och humor. Jag är varje arbetsgivares drömanställda efter den här mammaledigheten.

Och såklart …

5. Den här bloggen. Den har gett mig mycket krafter och mitt år vore ha varit så mycket mera ensamt utan dig kära läsare. Hoppas du har haft det lika kul som jag. <3

Dela:

About Singelmamman

8 thoughts on “Top moments från babyåret Och mitt första år som ensamförälder!

 1. Vilken härlig blogg!! Vilken resa du gör, vilken inställning du har, impad!! Jag blev lämnad gravid i v 30 med vårt andra barn. Livet blev ju helt upp och ner på men nu är lillknodd 3 månader och det går framåt!! Men. Hur i ..nattar man bebis & en 2 1/2 år ihop?! Jag måste få lite tips! Ha du möjligtvis några?

  1. Hej Hanna! Vad roligt att just du hittat min blogg! Jag håller med till 100 % att livet blev helt upp och ner. Jag försöker nog bara ta en dag i sänder, och tänker inte så långt in i framtiden. Ibland lyckas det bättre ibland sämre!
   Men ja, nattandet, det upplevde nog att var bland det svåraste, absolut. Barn är ju så väldigt olika, men lite tips kan kanske inte skadar.
   Det bästa rådet jag har är att vara jättekonsekvent. Vi har helt samma kvällsrutiner varje dag. Den andra saken som jag lärt mig är att inte föra barnen i säng innan jag är säker på att de är trötta. Det är svårt att timea bebins vila så att barnen är trötta samtidigt, men åtminstone ha det i åtanke. Då bebin var liten tyckte jag att det är viktigast att den äldre somnar. Jag tog inte så jättemycket stress över bebin. Om den äldre somnat men bebin inte tog jag denne med i köket eller badrummet när jag åt eller borstade tänderna. Umgicks inte så mycket med bebin för att signalera att det var läggdags, men kunde ha denne med.
   Den tredje grejen var att hålla mig lugn … vad än som händer hålla mig lugn. Gick så långt att jag gjorde mediteringsövningar medan jag ammade bebin och den äldre låg i sängen och försökte somna.
   När bebin var liten tog jag inte heller någon stress över var denne somnar, huvudsaken att bebin somnar. Senare började vi öva att sova i egen säng.
   Nu när den yngre fyller snart ett år är nog båda helt inkörda i systemet och somnar på 15 min. Så jag vågar nästan lova dig att det lättar!
   Ibland kan det vara en fördel att det är samma person som nattar varje kväll, för då har åtminstone mina barn lärt sig att hemma gör vi på det här sättet. Hos pappa är sättet kanske lite annorlunda, men som sagt i inlägget ovan verkar allting fungera hur bra som helst där också.
   Men tungt är det nog! Och ta inga råd personligt, du har säkert provat på allt tänkbart! Lita på att ni hittar era egna system så småningom. Du är experten med dina egna barn.
   Kämpa på! Och många styrkekramar!

 2. Tusen tack för dina tips och råd! Jag håller på att pröva mig fram och vissa kvällar går strålande och vissa kvällar är otroligt tålamodsprövande.
  Jag ska gå in och läsa mer om vad du skrivit. Gillar verkligen din inställning och jag har skrattat och känt igen mig i det du skriver om. Underbart! Tack:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *