Wild and crazy Ur Singelmammans hemliga dagbok #7

Singelmammans hemliga dagbok är en skönlitterär följetång och berättaren Nanna Ström är en fiktiv karaktär.


Passar på att meditera när barnen sover. Har tänt ett stearinljus, lägger händerna på knäna och förbereder mig på att tömma mitt sinne.

Det här är banne mig inte normalt!

Låter tanken komma och gå. Det är ingen stress …

Det är banne mig inte normalt ena dagen gnugga fasttorkade gurkskivor från plastmattan i köket och andra dagen utvärderas på basen av kroppstyp!

Slappnar av pannan, ögonen, ansiktet. Andas ut tre-fyra …

Öppnar ena ögat och känner på korven kring magen. Fem-sex … Efter turbannederlaget i föreningens gymnastiksal känner jag en enorm längtan tillbaka till min MAMMAkropp.

Jag vill krypa tillbaka in i mammagemenskapens assexuella frizon! Där handlar bröst om amning och kropp om förlossning. Släpp mig in! vill jag ropa. Jag ångrar allt! 

Kroppstyp – alltså på riktigt! Dessa frukter, geometriska figurer och bokstavskombinationer. Vem har någonsin fattat sig på dem?? Vad är det för en frukt som är ganska jämntjock och lite knubbig på olika ställen?

Återgå till meditationen, Nanna. Låt korvarna flyga i väg fastknutna i snören av små blåa ballonger …

Tänker på Danny och Erika. Paret med 150 års åldersskillnad. Mitt i allt tittar folk nu på Danny och funderar på hur Erika kan attraheras av hans gamla, hängiga kropp. News flash folks – man behöver inte tänka på det!

Om Danny skulle vara tillsammans med en jämngammal pensionär och spela bingo, stavgå och lösa kryss skulle ingen, jag upprepar INGEN, tänka på vilken färgs hårstrån han har på bröstet. Men mitt i allt, bara för att hans liv inte går enligt den heteronormativa livskurvan når hans bröstvårtor över nyhetströskeln. Varför??

Återgå till nuet. Blockera bröstvårtorna. Återgå till nuet.

Varför måste jag och Danny vara på den här hemska ”marknaden” där kroppen inte längre är ett redskap att ta sig till bingoklubben eller lekparken med? Varför måste vi kollas in och utvärderas?

Är du wild and crazy när du blivit singel nu Nanna? var det en som frågade.

Om det räknas som ”wild” att till julklapp få ett pussel med lättklädda brandmän, så oooo ja! I think I’m craaaaazyyy!

Meditationen flyger iväg som ett stor jädrans bowlingsklot och jag ser alla käglor av sinnesro välta samman.

Då hör jag det – bebin vaknar. Tack gode gud. Återgår till nuet. Har en uppgift att fylla. Har en mening med livet. Går med lätta steg in i barnrummet och lyfter bebin från späjlsängen. Håller det varma byltet mot mitt bröst och bebin tystnar direkt.

Mammakropp, tänker jag. Det är min kroppstyp. Take it or leave it.


Alla inlägg i Singelmammans hemliga dagbok.

Läs mera om Nanna Ström och Singelmammans hemliga dagbok.

Dela:

About Singelmamman

2 thoughts on “Wild and crazy Ur Singelmammans hemliga dagbok #7

  1. Nej känner mej allt annat än wild and crasy. Var ute på krogen vilket typ aldrig händer med en väninna. Folk var i vår ålder runt fyrtio. Kände mej bara gammal och trött och ville hem och sova inte ragga på eventuella singlar. Nej krogen känns inte som det rätta för mej.
    Min kropp är förstås inte som när jag var runt tjugo och singel. Just nu känns det som drömmannen finns i just drömmen.

    1. Tack för din kommentar igen A! Försökte maila dig, men meddelat kom av någon orsak inte fram. Jag är jätteglad att du kommer tillbaka och forsätter läsa. Fortsätt att komma med förslag om det är något som du kommer på! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *