Tips för årets fester – så här överlever du ett bröllop Gästbloggen

Barnlösa singeln gästbloggar om att gå på bröllop som singel.

Bjuden på bröllop och singel? Känner du dig obekväm? Är du rädd för att känna dig bortkommen?

Det finns inget som skriker tvåsamhet så mycket som bröllop. Så ska det också vara, men som singel är det lätt att känna sig en aning udda, bokstavligen och personligen. Till exempel om 90 % av diskussionerna under bröllopsmiddagen handlar om hur paren kring bordet lärt känna varandra. Eller om det finns en tom stol bredvid en, för att gästerna gick jämnt ut så när som vid det bordet där någon saknade en bästa hälft.

“Barnlösa singeln” känner sig borttappad på fest.

En tom stol är inte det bästa sällskapet, därför kommer här fyra överlevnadstips:

Tips nummer ett: Ordna med transport till bröllopet tillsammans med andra gäster. Du sitter nämligen på ett ofrånkomligt trumfkort. I varje genomsnittlig bil finns det en ledig plats efter att resten av platserna fyllts av par. Du borde kunna vraka och välja enligt tycke, bekvämlighet, sällskap och/eller säkerhet.

Tips nummer två: Om du känner dig ordentligt obekväm inför festen, rekommenderas någon form av radikal taktik, till exempel några små vita lögner, en stor lögn eller rentav självbedrägeri. Du behöver inte berätta att du är singel, om de du umgås med inte känner dig. Du kanske bara har en partner som råkade vara borta på årets viktigaste arbetsresa eller någon som stannade hemma med era barn för att barnvakten blev sjuk i sista minuten. Lägg ut strategin väl och i god tid, så att du hinner öva in din roll. Annars kan det hända att du glömmer bort namnen på dina imaginära barn efter en middag med några glas vin eller försäger dig på något annat sätt. En lapp för att lunta mellan varven är tänkbart, om du klarar av att kolla på den i smyg. Anteckningar på insidan av handen rekommenderas inte. De kan smutsa ner din vita skjorta, din klänningskjol och suddas hur som helst ut under början av kvällen när du hälsar dig genom dina bordsgrannar.

Tips nummer tre: Spana in ditt sällskap för den allmänna och privata efterfesten genast i början av dagen. Vigselceremonin är ett utmärkt tillfälle, särskilt om sällskapet du spanat in har en synlig roll eller om ceremonin är utdragen. Kom ihåg att du som singel har förkörsrätt till en attraktiv bestman eller brudfrämman i jämförelse med gäster som har lämnat en verklig partner hemma. Fråga inte om det sistnämnda även gäller det sällskap du tänker gå hem med.

Tips nummer fyra: Njut av det faktum av att du bestämmer vem du talar med, vad du har lust att tala om och hur länge du stannar på festen. Om det är dina goda vänner på festen har du inget ansvar för en uttråkad partner. Stanna så länge du vill, du förtjänar en rolig fest! Om du inte känner så många gäster på förhand och det visar sig att du inte är på samma våglängd som resten av sällskapet är du fri att åka hem så fort du vill (och etiketten tillåter, om du bryr dig om sånt).

Alla brudpar och alla singelgäster önskas en trevlig kväll!

– Barnlösa singeln 


Det här är ett inlägg i Gästbloggen. Om du inte ännu läst Barnlösa singelns förra inlägg om 4 singeltyper och hittat dig själv bland dem är det dags! 

Känner du för att gästblogga? Har du något du vill säga om singelskap, singelföräldraskap eller föräldraskap, som du tycker att skulle passa in på sidan?

Då får du gärna vara i kontakt med Singelmamman: hej(snabela)singelmamman.com

Klicka på Gilla -knappen här nedanför så följer du Singelmamman på Facebook.

Dela:

About Singelmamman

9 thoughts on “Tips för årets fester – så här överlever du ett bröllop Gästbloggen

  1. You go girl! Att själv bestämma över sitt festdeltagande är mycket trevligt. För att inte tala om hur intressant det är med olika festdynamik beroende på om du har sällskap eller inte. Mingla fritt, njut av andras odelade uppmärksamhet (alla vill veta vad du jobbar med, inta vad din partner gör) och kolla vad som händer. Det är lite kul i sig att reflektera över subtila och uppenbara skillnader.

   Sen är det en annan femma att jag ibland tyckt det varit roligt att få ta med en kompis på bröllop…någon som varit bättre än jag på small talk och som inte lämnat mig ensam på dansgolvet när min fuldans skrämt bort alla nya bekantskaper. Men en sån inbjudan kommer jag antagligen att få vänta på förgäves (kräver – inser jag – mycket pengar och ännu mer tillit till mitt omdöme som vän och gäst…).

 1. Så sant! Varit ensam på min kusins bröllop. Erbjöd mej frivilligt som barnvakt till syskonbarnen. Så vi gick till hotellet och sov. Kändes nog ensamt bland en massa par. Skönt ha orsak dra sej tillbaka.

  1. Jo, kan erkänna att jag är den första som anmäler mig till diverse uppdrag under festen. Ups, nu står det här så alla mina vänner kan läsa. Tur att de flesta redan gift sig…

    1. Nja, det är ofta en björntjänst gentemot en själv att ta emot uppdrag för att man inte orkar mingla på egenhand. Man blir inte precis bättre på det av att stå i köket…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *