Den ljuva framtid är vår #metoo #dammenbrister

Jag har gått omkring de senaste dagarna med ett dumt leende på läpparna. Det är första gången jag känner av  hur det måste vara att höra till en hemlig herrklubb. Men nu är det kvinnornas tur, nu blir det herrmageddon för hela slanten!

Jag talar förstås om #metoo och dess finlandssvenska motsvarighet #dammenbrister.

De vittnesmål som skrivits är chockerande läsning, men just tack vare alla modiga kvinnor som vittnat är det många som äntligen förstått att sexuellt våld är ett utbrett, samhälleligt problem. Det är inte bara något vi hittat på i våra feministiska tankar! Det finns överallt: på arbetsplaterna, i skolorna, i hemmen, i studiecirklarna …

Det är länge sen sist (kanske sedan den ljuva ungdomens dagar?) som jag haft en känsla av att precis allting är möjligt.

En känsla av att framtiden ligger öppen framför oss och den är vår. Jag önskar att den här känslan skulle vara förevigt – känslan av att ha tusentals kvinnor som backar upp en och stöttar.  Känslan av att vi kvinnor kan förändra världen.

För nu är det revolution! Det är herrmageddon för alla hemliga herrsällskap!

Fr.o.m. hösten 2017, inte längre en urtvättad slogan på en billig t-shirt utan nerskrivet och utprintat i alla viktiga lexikon: History is her story too. 


Läs också:

Kärlek börjar inte med bråk 

Till min älskade vän – ett öppet brev till alla mammor som lever i rädsla om våld

Dela:

About Singelmamman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *