Vårstädning och bloggsamarbete Inga städtips här!

Vårstädning – letar du efter konkreta städtips? Då kan du vända dig till en annan blogg.  Förra sommaren var regnig  och det var underbart åtminstone av en orsak: jag slapp tvätta mina fönster. En väska från en resa kan bra ligga ouppackad i min tambur i en vecka. Eftersom, hej! Vi reser väl snart någonstans igen!

Solen börjar skina, vilket är kul eftersom ljuset gör oss en gnutta piggare och gladare. Men oj, vad fönstret ser smutsigt ut! Solen blottar nu också det sunkiga golvet, den smutsiga mattan och dammtussarna som dansar omkring. Allt det där jag bra kunnat förtränga hela vintern …

Och sedan vänder jag mig mot spegeln: Har jag sett ut så här hela vintern? Har den här tröjan faktiskt varit så här noppig och murrit grön, jag som tyckte den såg så fräsch ut i november.

KonMari-metoden. Det handlar om en livsstil där man blir lyckligare av att rensa hemma. Jag försöker lära mig den omvända KonMari-metoden, det vill säga istället för att slänga gammalt fråga vid varje ny sak jag hämtar till mitt hem: Gör den här saken mig lycklig? Känner jag att den “glittrar”? 

Den omvända KonMari-metoden. Bild: Singelmamman

Om du känner för, kan du lyssna på Föräldrapanelen inkommande onsdag den 9 maj klockan 18 på radio Vega. Där gästar jag för att snacka om föräldraskap och vårstädning kanske, vem vet?

Lycka till med allt du har på gång där hemma! Och kom ihåg, var snäll mot dig själv. <3 


Följ Singelmamman på Facebook för flera positiva inlägg om föräldraskap och singelföräldraskap. <3

Dela:

About Singelmamman

3 thoughts on “Vårstädning och bloggsamarbete Inga städtips här!

  1. Bor i en liten etta så jag har inte mycket att städa. Min mamma som bor i hus plus dessutom stort hus på landet har städdille skulle jag kalla det. Nu pga. värk torkar hon inte bokstavligen alla fönster längre. Men grundlig vårstädning ska det vara dammsuga tvätta golv byta sängkläder städa från golv till hörn alla knutar. För kvinnor i mammas ålder 60 plus är det som städningen skulle vara en tävling. Såg du nu inte hur städigt mina fastrar hade det grannfrun har alltid så städigt. Som man hälsar på varandra för att undersöka om den andra städat ordentligt.
    Kanske hoppas jag vi 40 årsåldern också dem med stora hus inte håller på såhär. Kanske vårstädningars tid är förbi. Att vi förutom annan stress åtminstone kan minska på städstressen. Finns nog annat i livet än att städa. Tyvärr ser jag bland mina vänner som inte är singlar att de gör nästan allt hushållsarbete. Fortfarande år 2018. Njuter av att bestämma vad jag gör i mitt eget hem som singel.

    1. 😀 Ja, absolut ska vi minska på städstressen! Skönt att höra att andra också slappar på den här punkten. När det finns lite tid, så måste man prioritera, helt enkelt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *