5 saker som gör dig enastående ... inte ensamstående!

Julen till ära vill jag lyfta upp den här gamla godingen, ett av mina första blogginlägg:

  1. Ensamstående – vad är det för ord egentligen? Står man där ensam i blåsten? Och gör vadå? Filosoferar kanske? Jag tror att jag aldrig stått stilla eller suttit så lite som under min tid som ensamstående. Jag tror att jag aldrig haft så här lite tid att filosofera över livet heller – och bra så! För fasen vad man blir effektiv! 
  2. Ur ditt barns perspektiv är det här en självklarhet. Min mamma/pappa är den bästa personen i universum (även om de äldre barnen kanske inte utropar detta lika extatiskt som de yngre). Minns det du också, ge dig en klapp på axeln, le åt din spegelbild och fira livet hellre lite för ofta än för sällan!
  3. Du bryr dig inte om småskit. Problem som tidigare kunde nå ofattbara dimensioner berör inte ditt nuvarande zen-jag överhuvudtaget. För mig personligen är att se mellan fingrarna ett sätt att överleva. Jag skulle inte klara av vardagen om jag höll fast vid mina gamla, fastbitna principer. Och en dag, så kanske vi inte ser fingrarna överhuvudtaget. Vi bara svävar en halvmeter ovanför vardagsrumsmattan i fullständig nirvana.
  4. Du kallar 8.00 för sovmorgon. Utan ironi. Jag är den sista som går omkring och skryter över hur tidigt jag vaknar och vad jag sysselsatt mig med i timtal innan normalt folk hört väckarklockan ringa. Men något underligt har hänt sedan jag blev ensamstående – tydligen lyckas jag njuta av saker som tidigare kändes som rena rama tortyren. Alltid någonting positivt!
  5. Du vet att du klarar allt. Barnen ger dig nerver av stål, matkassarna muskler av stål – klarar man sig ensam, vet man att man klarar av vad som helst!

Scrolla neråt för flera blogginlägg.  👇🏿 👇🏾 👇🏽 👇🏽 👇

Dela:

About Singelmamman

2 thoughts on “5 saker som gör dig enastående ... inte ensamstående!

  1. Jag gillar termen “fristående” som Eva Witt-Brattström använder. Enastående och fristående mammor, hurra för er! 🙂

    1. Härligt ord! Jag har inte hört det förut i det här sammanhanget, men skall absolut börja använda det i framtiden. Hellre är man fri än ensam! Hurraa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *