6 positiva saker med att vara singelförälder

Här kommer sex bra saker med att vara förälder om du blivit singel:

  1. Du behöver aldrig vakna i ett tomt hem. O, nej! Det är full rulle direkt från morgon. En singelförälder har  inte möjlighet att deppa den här tiden om dygnet!
  2. Du har alltid någon att tala med. Beroende på barnets ålder varierar frågorna förstås, men en sak är säker – du utmanas i ditt tänkande. Att bo med småttingar är roligt för det finns liksom inga sociala koder som skulle följas. Att ena timmen tentas om dinosaurier och andra timmen bli utfrågad om kroppsbehåring kan vara väldigt uppfriskande!
  3. Du känner kärlek varje dag. Många säger att det bästa med att vara singelförälder är den nära relation du får till dina barn. Och så är det: the more you give the more you get!
  4. Du behöver inte få panik över att binda dig till någon för att få barn. Självklart – men hur ofta tänker man på det här?
  5. Barn håller dig i gång. Det finns ingen möjlighet att begrava sig under ett täcke i flera dagar om det skulle kännas så. Stig upp, koka gröt, borsta tänderna, gå ut, ät mat, lägg dig i tid, alla de här sakerna förebygger depression – och hjälper mot hjärtesorger!
  6. Du behöver inga self help -böcker. Glöm böcker om att “hitta lyckan” eller “lär dig leva i stunden”. Barn vet att lycka inte är något man skall uppnå och leva i stunden är något som man skall lära sig. Och som förälder är det bara att hänga på! Det är bara att sätta sig på golvet och ta en leksaksbil i handen. Köra över kuddar och i famnar, leka att de är berg och dalar. Busa på soffan, gå på styltor, lära ut att göra kullerbytta eller lära sig det själv, passa på att gunga alltid då man har chansen (böja huvudet bakåt och fötterna mot himlen). Barn lär oss att livet och lyckan är här och nu. Och råkar du ha någon som inte förstått det här utan letat efter lyckan någon annanstans, ja då vet du att det är inte är din förlust!

Om livet ger dig citroner, kom ihåg att också handla ananas!


Läs också: 5 saker som gör dig enastående – inte ensamstående! 

Dela:

About Singelmamman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *