Tjuvstart till semestern Sponsorerat

I ett tidigare blogginlägg avslöjade jag Svenskfinlands kanske bäst bevarade hemlighet. Lekholmen är Kyrkans ö ute i Helsingfors skärgård, bara en dryg halvtimme med en turbåt från fastlandet. En lördag klev vi på turbåten, mitt yngsta barn och jag, och åkte iväg på lite island hopping för att sova över i stuga.

Drömmen om en egen stuga

Ibland upplever jag att det kan vara svårt att koppla loss under helgen i stan. En punkt på min Bucket List, är förutom att en dag bli arkitekt (what!), skriva en bok och få mina barn att sova till 8.00, är att få bo somrarna i en egen liten stuga.

Vilken medelklass dröm, jag vet, men kanske är jag djupt inuti ändå lite av en eremit, som förutom älskar stan, också ibland är behov av lite vanlig-jävla-lugn-och-ro.

Det var ju en alldeles magiskt solig dag då vi tog över båten från Degerö (kan vara svårt att hitta till!) och flöt över havet mot den heliga ön.

Spänd i kyrkan

Själv är jag väl en relativt vanlig finländare, som inte besöker kyrkan varje vecka, så jag måste säga att jag spände mig en aning för andakterna i kapellet.

Som myndig holmbo på Lekholmen är allt program frivilligt, men det önskas att man ska ta del av andakterna. Under kvällsandakten sov mitt barn redan, men på morgonen klev vi med spända steg in i kyrkan. Och jo – det fanns förståelse för att vi gick in och ut minst sju gånger, att oboen hade ett fascinerande ljud och måste undersökas på närmare håll och att barnet inte satt stilla i kyrkan som man brukar säga.

Resten av dagarna lekte vi med sandleksaker på stranden, undersökte naturen och sparkade boll. Det fanns många aktiviteter som mindre och äldre barn kunde ta del av.

Min guldklimp i overall.

Färdig mat (men inte färdigmat) och dyrbart sällskap

Det som jag mest såg framemot med visiten var nog lägermaten. Jag har haft lite svårt att inta rollen som husmor – ja, jag gillar väl mera att gå på teater och film än pyssla på där hemma. För en liten slant var det möjligt att äta fem mål på holmen tillredd av en annan vuxen (hurra!). Det gick bra att bära ut brickan och äta på gården, så fick vi vara lite för oss själva.

Samma kväll åkte min goda vän ut till holmen med sin son och vi hade lyxen att få ha en stuga helt för oss själva. Då barnen somnat satt vi ute på trappan och löste alla livets stora gåtor. Vi två var lite klokare och lite mindre stressade när vi nästa dag tog båten hem. Ett veckoslut som kändes otroligt mycket längre än en vanlig helg här i stan.

Veckoslutets budget: 

Stuga 0 €
Båt tur-retur 3 €
Mat för vuxen (1,5 dygn) 20 €

Mera info på Lekholmens webbplats.


Det här är ett sponsorerat inlägg. Vill du samarbeta med mig? Då ska du inte tveka att ta kontakt! <3

Dela:

About Singelmamman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *